Flippa ditt klassrum – Distanskurs

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
Dela
Tagged in
Beskrivning
(Ny omgång av kursen planeras till hösten 2018) Engagera elever genom att flippa ditt klassrum! Det som traditionellt gjorts på lektionstid, till exempel genomgång av ett innehåll, tillhandahålls för eleverna att ta del av inför lektionen, så att lektionstiden istället ägnas åt lärarledda diskussioner och gemensamma elevarbeten. Det blir då en lärsituation där man tillsammans får ta del av varandras idéer och tankar vilket utvecklar samarbetet i klassen och eleverna känner att de “äger” de nyvunna kunskaperna.
Upplägg: Kursen ges helt i webbaserad form utan några fysiska möten. Du styr själv över tiden mellan de olika uppgifterna. Uppgifterna i kursen går ut på att arbeta “flippat” med eleverna. Under ett webbmöte träffas vi för att berätta hur det går och delar med oss av våra erfarenheter. Under kursen går vi igenom och jobbar med skärminspelningar, hur du kan använda mobilen, Chromebooken, Smartboarden, iPaden eller någon annan enhet, för att spela in dina flippar. YouTube används för att dela dina flippar till eleverna. Du kommer också få inspiration i hur du kan utveckla ditt flippade arbetssätt vidare. När du anmäler dig till kursen får du tillgång till kursmaterialet som består av korta filmer och texter.
Att Flippa ditt klassrum fungerar lika bra för alla årskurser i grundskolan och gymnasiet och naturligtvis även inom andra utbildningsformer.
Du kan gå kursen på egen hand eller tillsammans med dina kollegor.
Läroplanen lyfter fram digitaliseringen som en framgångsfaktor för bättre resultat för elever och skola. Med kursen Flippa ditt klassrum blir du som pedagog mer digital i ditt agerande samtidigt som din pedagogik får möjligheter att ta nya steg framåt. Jag hävdar att det är den pedagogiska sidan som utvecklas mest samtidigt som du kommer att känna dig trygg med att använda digitala verktyg.
Du måste ha ett google-konto för att få tillgång till kursmaterialet. När du anmäler dig till kursen ska du använda din google-mail. Om du inte har något google-konto finns här en film som visar hur man skaffar det: https://youtu.be/pljtjOjsfxo
En ny omgång av kursen planeras för hösten 2018, vi meddelar här via webbplatsen, sociala kanaler och nyhetsbrev när datum är spikat. Hör gärna av er för intresseanmälan!
Pris: 1375 kr
Ta chansen och träffa pedagoger från hela Kalmar län!  
Hör av dig om du undrar över något.
Välkommen!
Kontaktperson

Peter Milton
peter.milton@avmkl.se
0480-615 72