Digitala verktyg i förskoleklass och fritidshem

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
Share
Tagged in
Beskrivning
Utbildningen både i förskoleklass och fritidshem ska stimulera elevernas utveckling och lärande och förbereda dem för fortsatt utbildning. I juli 2016 utkom en ny reviderad upplaga av LGR 11 där kapitel 3 och 4 tillkommit med syfte och centralt innehåll för förskoleklass och fritidshemmet. Läroplanen lyfter digitalt berättande, säker och ansvarsfull kommunikation i digitala sammanhang samt estetiskt framställande med hjälp av digitala verktyg.
Det finns många olika arbetssätt att arbeta med det centrala innehållet med hjälp av digitala verktyg. Genom en iPad och gratisappar kan vi skapa film, ljudsätta bilder, skapa poddar, använda green screen, animera och mycket mer inom ramen för digitalt berättande. Programmering är ett utmärkt exempel att utforska företeelse och samband i natur, teknik och samhälle som också ingår i det centrala innehållet, liksom säker och ansvarsfull kommunikation där sociala medier ingår som en stor del.
Den här kursen syftar till att visa möjligheterna som de digitala verktygen ger i förskoleklass och på fritidshem med en tydlig koppling till LGR 11.  
Livslångt lärande

Digitala verktyg stimulerar elevernas utveckling!

Kontaktperson

AV-Media
avmedia@avmkl.se
0480-615 70

Prisvärd fortbildning för hela länet

Kurs för lärare
Grundpris: 1 000 kr
≤ 120 minuter: 75 kr/person
≤ 180 minuter: 150 kr/person

Kurs för klass och lärare
≤ 120 minuter: 750 kr
≤ 180 minuter: 1 500 kr
Heldag: 3 000 kr

Föreläsningar
2 000 kr

Studiedagar
Enligt överenskommelse