PEDAGOGISKT CAFÉ

Så här funkar det!

MED LÄNET SOM ARBETSPLATS

Vi kommer till dig

Vi flyttar våra pedagogiska caféer från våra lokaler i Kalmar och kommer till din skola. Vi har hela länet som vår arbetsplats, vilket gör att alla skolor har samma möjlighet att bjuda in oss till ett pedagogiskt café.

VÄLJ FOKUSOMRÅDE

Två valbara moduler

Bestäm tillsammans i lärarlaget vilken modul ni önskar att vi tillsammans ska titta närmare på. Ni står för lokal och er tid. Vi står för innehållet och för kaffe och fralla. Tillsammans står vi för den pedagogiska diskussionen!

75 MINUTER

Gratis fortbildning

Varje café består av tre olika delar. Vi inleder med en presentation om AV-Media och mediekatalogen, för att sen fokusera på den valda modulen. Vi avslutar med en gemensam pedagogisk diskussion.

VALBARA MODULER

Inspiration, kläm och känn, pedagogiskt samtal

PROGRAMMERING

Utan att vara programmerare själv

Det handlar inte om att knacka kod. Det handlar om att eleverna ska få en grundläggande förståelse för tekniken runt omkring oss och förstå att det är skapat av oss. Här har programmering problemlösning, samarbete och datalogiskt tänkande i fokus. Vi tar utgångspunkt i de nationella IT-strategierna och ger smakprov på hur vi kan programmera i skolan med hjälp av våra utlåningsrobotar utan att vara programmerare själv!

KOLLEGIALT LÄRANDE

Direkt i mediekatalogen

Mediekatalogen är pedagogens bakficka och har blivit några strå vassare. Förutom tusentals möjligheter att nå kunskap på genom film och poddar finns även onlineprogram och inte minst verktyget Plus. I Plus kan du samla ditt digitala material, skapa teman, lektionsplaneringar och pedagogiska planeringar. Dessutom kan du dela med dig av dina och få ta del av andra pedagogers arbete. Vi inspirerar hur du kommer igång med Plus och varför det är viktigt med ett kollegialt lärande!

BOKA REDAN IDAG!

Begränsat antal pedagogiska caféer per termin

Slå oss en signal

Vardagar från 8.00 till 16.00 på telefonnummer: 0480 – 615 70.

Skicka meddelande

Skriv ett e-postmeddelande till oss på avmedia@avmkl.se