Våra bästa tips!

Vi möter många lärare varje termin under kurs- och föreläsningstillfällen. Här har vi utifrån dessa möten samlat en mängd digitala lärresurser i form av länkar, appar och filmtips att använda i undervisningen.

Vi djupdyker i digitala verktyg för språkutvecklande arbete med nyanlända, om virtuell verklighet i skolans värld, programmering och robotar, källkritik och unga på nätet, digitalt berättande och film i undervisningen. 

Håll till godo!

Saknar du något? Tipsa oss gärna om vad du önskar mer material kring! Maila avmedia@avmkl.se eller ring 0480-45 67 70.

Vill du lära dig mer?
Vi erbjuder kostnadsfri utbildning och stöd i pedagogisk användning av digitala verktyg för länets pedagoger och skolledare.  Du kan läsa mer om våra kurser här.

Vår verksamhet

Vi har ett brett och kvalitetsmässigt högt utbud av film och digital pedagogik för länets skolor och förskolor. Vi erbjuder utbildning och stöd i pedagogisk användning av digitala verktyg. Digitalt berättande, ljud och film ligger oss också varmt om hjärtat. Till våra kurser

I uppdraget ingår också ett ansvar för erfarenhetsutbyte på IT-/mediaområdet för att öka möjligheterna för skolor att nå de krav som läroplanerna anger samt att genom omvärldsbevakning följa relevant skolforskning, skolutveckling, upphovsrättsfrågor, tekniknyheter och sprida informationen vidare med hjälp av våra olika kanaler; hemsidan, nyhetsbrev och nätverk.

Mer information om vårt uppdrag

Vårt erbjudande

  • Kursverksamhet och föreläsningar inom digital pedagogik och media i skolan.
  • Filmtips för alla åldrar. Vi kan också hjälpa till att ta fram förslag på filmer för olika teman eller arbetsområden.
  • Utlåningsverksamhet där du kan låna ett brett spann av robotar, ljud, VR och kameror.
  • Testrum, där du kan prova allt vårt utlåningsmaterial. Bra även som tillfälle inför inköp av teknik till skolan!